Op 5 november, Theatervoorstelling Witte Lelies: over vaderschap en het verlies van zoon

Op 2 augustus 2017 overleed Tomas Schroën aan alvleesklierkanker. Hij werd 33 jaar oud. Zijn vader, Jan Schroën, schreef over zijn vaderschap en het verlies van zijn zoon, met wie hij voorheen acht jaar het podium deelde, een muzikale theatervoorstelling met als titel: Witte Lelies. Met veel liedjes, veelal zelf op gitaar begeleid. Op piano, accordeon en tuba wordt Jan verder kundig begeleid door muzikale duizendpoot Fer Koolen, oud dorpsgenoot uit Ell, die waar nodig ook borg staat voor tegenspel.

In een oude caravan
Jan Schroën schreef de muzikale theatervoorstelling in een oude caravan in de herfst van 2019. Witte Lelies gaat over vaderschap. Over het genieten daarvan. Maar ook het alleen dragen van ouderschap. Het proces van afscheid nemen, rouwen en herinneren, dat na het overlijden van zijn zoon onvermijdelijk in zijn leven postvatte, inspireerde hem om te gaan schrijven. Ook de nalatenschap aan geschreven materiaal van Tomas vroeg om een perspectief. Volgens Jan is verdriet beter te dragen als je het vormgeeft. Dan kun je ernaar kijken, raak je ermee vertrouwd en wil je het uiteindelijk niet meer kwijt.

Instrumenten
In de voorstelling zitten een tiental liedjes, veelal zelf op gitaar begeleid. Op piano, accordeon en tuba wordt Jan verder kundig begeleid door muzikale duizendpoot Fer Koolen, oud dorpsgenoot uit Ell, die waar nodig ook borg staat voor tegenspel.
5 november om 14:00 op de zolder van de Bosdrift, met gelegenheid tot napraten in de Huiskamer van Springer.
Er zijn maximaal 40 kaarten beschikbaar. Dus graag aanmelden via aanmelden@uitvaartstichtinghilversum.nl onder vermelding van Voorstelling Witte Lelies.