Begraafplaats Zuiderhof

Begraafplaats Zuiderhof

Begraafplaats Zuiderhof ligt direct aan de Hoorneboegse heide, onderdeel van het Goois Natuurreservaat. Net als de Noorderbegraafplaats, is ook de Zuiderhof ontworpen door de gemeentelijk architect van Hilversum: Willem Dudok.

Kenmerkend aan Begraafplaats Zuiderhof is de groene kern: een haast oneindig uitgestrekt veld, omringd door hoge bomen. Om deze kern heen zijn meerdere velden met (particuliere) graven gepositioneerd. Aparte velden zijn ingericht voor kindergraven, algemene graven en urnengraven.

Voor afscheidsplechtigheden voorafgaand aan de begrafenis en/of de catering achteraf, kunt u gebruik maken van Aula Zuiderhof of ontvangstruimte De Einder.

Klik hier voor een 360 graden impressie van de Aula >>

Naast verschillende velden voor graven beschikt Zuiderhof over meerdere locaties voor asbestemming. Aan de bosrand is in 2020 de Bomenweide voor urnen gerealiseerd. Verder vindt u naast Begraafplaats Zuiderhof een intieme urnentuin met moerbeibomen, omringd door beukenhagen en lavendelstruiken. De urnentuin is gecombineerd met columbaria (urnenmuren). In deze columbaria bevinden zich nissen waarin een urn geplaatst of bijgezet kan worden. Aangrenzend bevindt zich een urnenbos en een strooiveld.

Heeft u interesse in een graf op Begraafplaats Zuiderhof? Voor nu of alvast voor later? We leiden u graag rond. Ook zijn er regelmatig algemene rondleidingen, houdt u daarvoor onze evenementenpagina & nieuwspagina in de gaten.

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen.