Asbestemmingen

Asbestemmingen

Asbestemmingen

Er zijn vele mogelijkheden en locaties om de as uw dierbare een passende bestemming te geven. Elk met een eigen sfeer en uitstraling.

Op Zuiderhof:
Urnenbos. Deze graven bevinden zich tussen en rondom Berkenbomen en enkele Eikenbomen. Een knusse uitstraling waarbij u de graven kunt voorzien van grafbedekking of gewoon met plantjes bedekken.

Strooiveld
U kunt op het strooiveld van Zuiderhof, gelegen in het Berkenbos of Eikenbos de as van dierbare laten verstrooien. Onze medewerkers begeleiden u hierin en bent u vrij om hier, samen met familie en/of vrienden een invulling aan te geven. Bij het Berkenbos staat het gedenkmonument met gedenkplaatjes en naast het Eikenbos staat de Gedenkboom. Daarin kunt u zelf een gegraveerd boomblaadje ophangen met bijvoorbeeld de naam van de overledene.
Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bomenweide
De Bomenweide bevindt zich achterin de begraafplaats Zuiderhof. Een nu nog jong bos waar u de as van uw dierbare platen bij/onder een jonge boom. Deze graven zijn eeuwigdurend. De as wordt in een speciale, biologisch afbreekbare urn in het plantgat begraven met daar bovenop een boom, u kunt kiezen uit vijf verschillende bomen, te weten: een Grove den, Kastanje, Acacia, Iep of een Winterlinde. De wortels van de boom nemen de mineralen op en zo groeit een nieuw leven na het leven. U kunt kiezen uit een boom met 1 of 2 urnen, de zogeheten partnerboom, maar ook voor meerdere urnen. Een familieboom of een vriendenboom bieden ruimte voor maximaal 6 urnen. Datzelfde aantal geldt ook voor de ‘algemene boom’ waarbij de as van verschillende overledenen kan worden bijgezet. Deze Bomenweide wordt en blijft in de loop der jaren een natuurlijk bos. 

Zo’n boom kunt u kiezen voor 1 of 2 urnen, de partnerboom, maar ook voor meerdere urnen. Reserveert u een familieboom of een vriendenboom? Dan kunnen daar maximaal 6 urnen worden bijgezet. Datzelfde aantal geldt ook voor de algemene boom waarbij de as van verschillende overledenen kan worden bijgezet. Deze Bomenweide wordt en blijft in de loop der jaren een natuurlijk bos. 

Bios Urn/Living Urn

De Bios Urn en de Living Urn zijn uitstekend geschikt om op deze wijze de as duurzaam te begraven. Deze zijn verkrijgbaar in de urnenwinkel. Meer informatie kunt u hier zien. en de Living Urn zijn uitstekend geschikt om op deze wijze de as duurzaam te begraven. Deze zijn verkrijgbaar in de urnenwinkel. Meer informatie kunt u hier zien.
De Bios Urn en de Living Urn zijn hiervoor geschikt en verkrijgbaar in de urnenwinkel. Via deze YouTube-link ziet u meer over deze urnen.

Urnenheuvel
De Urnenheuvel ligt achterin het Urnenbos. Het zijn kleine liggende nisjes die afgedekt worden door een geschroefde plaat. De plaat kunt u door bijvoorbeeld een steenhouwer laten vormgeven.

Columbarium
Architect Dudok heeft een aantal verschillende nissen ontworpen. Sommigen zijn open en anderen worden met een afdekplaat dicht geschroefd. De afdekplaat kan zelf ontworpen worden.

Op/bij een bestaand graf op Zuiderhof, Noorderbegraafplaats en de Bosdrift
Asverstrooiingen op graven kan ook als de graven niet alleen uit steen bestaan. De as kan in overleg met u ook ingraven worden aan het voeteneind van het graf. Dat kan zowel hier op Zuiderhof, de Noorderbegraafplaats en op de Bosdrift. Bijzettingen van de urn in een bestaand graf kan op ook alle drie de begraafplaatsen. Een biologisch afbreekbare urn is daarvoor geschikt, deze worden ingegraven. Mocht u kiezen voor een sierurn, dan kan deze ook worden ingegraven of op het graf worden bijgezet.

Noorderbegraafplaats
Op de Noorderbegraafplaats bevinden zich ook Columbaria, Urnengraven, een strooiveld en een Urnentuin.

Sierurnen in onze urnenwinkel

Van waxinelichthouders gevuld met een beetje as tot volledige afbreekbare urnen, in onze urnenwinkel is het assortiment kleurrijk en divers. Er zijn sierurnen van keramiek van Urn to Be te vinden. Maar ook urnen van glas gemaakt door de Eeuwige Roos en andere ontwerpers. U kunt ze bij ons bezichtigen en eventueel aanschaffen en door ons laten vullen met de as van uw dierbare.

Verstrooiing op zee of het as te water laten

Wilt u de as te water laten? Ook dat kan met diverse biologische, afbreekbare urnen. Er staan diverse modellen (verkrijgbaar in meerdere kleuren) in de urnenwinkel. Tot slot kunnen wij verstrooiingen op zee verzorgen vanaf een boot of vanuit een vliegtuig.

Waar kunt u terecht?

Elke werkdag is een van onze medewerkers, zij kunnen u de diverse urnen laten zien en u uitleg geven over alles omtrent asbestemmingen. Ook kunnen zij u adviseren over de diverse mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om de as van uw dierbare bij u te dragen, mee te nemen of een plek te geven.

Kom gerust eens bij ons langs of stuur een email naar asuitgifte@uitvaartstichtinghilversum.nl

Diverse asbestemmingen op begraafplaats Zuiderhof

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen.