Het laatste nieuws

We houden u op de hoogte!

Nieuws / Corona update

Hilversum, september 2020 

In deze corona update Corona Update 27 juli 2020 houden we u op de hoogte van hoe wij als Uitvaartstichting Hilversum omgaan met de RIVM-maatregelen. Voor vragen kunt u ons bellen via 035-6210960. 

Mededeling directeur Anita van Loon m.b.t. Lichtjesavond en Wereld Lichtjes Dag 2020

In het document hieronder geeft onze directeur Anita van Loon uitleg over Lichtjesavond en Wereld Lichtjes Dag 2020.

Mededeling Anita mbt lichtjesavond en wereldlichtjesdag 2020


Eikenprocessierups

De eikenprocessierups (Thaumethopea processionea) is de rups van een nachtvlinder. In de maanden mei, juni en juli zijn op veel eikenbomen in vrijwel heel Nederland behaarde rupsen te vinden.

Bij Uitvaartstichting Hilversum hebben wij een specialistisch bedrijf ingeschakeld die de eikenprocessierups gaat bestrijden. Ook zijn preventief 200 mezenkastjes besteld. Processierupsen kun je ook bestrijden door het inzetten van nestkasten. Het idee erachter is eenvoudig. Door het lokken van mezen en andere kleine vogels worden het aantal rupsen minder. De koolmeesjes en pimpelmeesjes eten immers de rupsen op en zorgen zo voor een natuurlijke en milieuvriendelijke manier van rupsen bestrijden. Wij kiezen er voor preventief en curatief te bestrijden.

De bomen zijn gemerkt door rood-witte linten. Mocht u in de buurt van de bomen een graf willen bezoeken kunnen wij u enkel adviseren om armen en benen te bedekken.

Mocht u vragen hebben dan kunt u zich wenden tot onze medewerkers op kantoor of onze medewerkers van het team groenonderhoud.

Drive-thru mogelijk vanaf 22 april a.s.

Vanaf woensdag a.s. is een drive-thru afscheid mogelijk. U kunt met de auto langs de kist rijden die buiten bij onze aula is geplaatst. Het maximum van 30 aanwezigen bij een uitvaart moeten wij nog steeds hanteren, maar op deze manier kunnen meer mensen -al is het vanuit de auto- hun laatste eer brengen aan de overledene. Meer informatie vindt u hier: Drive-thru uitvaart

Interview met directeur Anita van Loon over de coronacrisis

Rosanne, student op de school voor Journalistiek 3e jaars heeft een telefonisch interview met onze directeur over de invloed en consequenties van het corona virus op de uitvaartbranche. Geluidsopname:

Montessori-scholieren zingen over deze nare periode in hun leven

De coronacrisis heeft natuurlijk impact op kinderen. De kinderen van de Montessorischool in Hilversum hebben hun gevoel, zorgen, de gevolgen voor hen wat betreft het coronavirus vertaald naar een prachtig lied. Onze locatie aan de Zuiderhof en de mooie Hoorneboegse heide waren onderdeel van hun decor. Dit willen we u graag laten zien: https://youtu.be/SqVMMJCNvxM

Maatregelen bij de Uitvaartstichting

Uitvaartstichting Hilversum is helaas ook genoodzaakt om de maatregelen opgelegd door het RIVM en de Landelijke Vereniging Crematoria door te voeren ivm het Covid-19 virus.

Klikt u op de vetgedrukte linkjes voor meer informatie. Maatregelen USH ivm corona versie mei 2020

Catering to go

Omdat ook catering niet meer is toegestaan tijdens condoleances of uitvaarten heeft onze directeur in samenwerking met https://www.fajecatering.nl/ het concept ‘Catering to go’ bedacht: Catering to go

Wandelen en toch genieten ondanks Covid19

Wij begrijpen heel goed dat het ontzettend moeilijk is om geïsoleerd te zijn, of eenzaam. Wij bieden u aan om met een van onze medewerkers een wandeling te maken over onze prachtige begraafplaatsen (max. 2 personen op gepaste afstand). De bomen en planten staan in bloei en de lente is begonnen. Wandeling over de begraafplaatsen

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen