Evenementen

Evenementen

Naast afscheidsplechtigheden, organiseren we ook graag andere evenementen op onze mooie locaties. Momenten waarbij mensen even stil kunnen staan bij iemand die ze hebben verloren. Of momenten om even te verdwijnen in de mooie omgeving of sfeervolle muziek.

Op deze pagina publiceren we alle evenementen die we organiseren, dus hou het in de gaten en zet het in de agenda! Als er meer informatie beschikbaar is of komt, zal dat ook gecommuniceerd worden.

Op 1 december:

Dichter Robert Grijsen is weer in de Huiskamer van Springer op 1 december van 13 tot 16 uur met Poëzie op verzoek!
Robert Grijsen: “Of het nu gaat om een mooie herinnering, een zojuist overleden dierbare, uw verdriet, uw gemis, een nieuwe liefde, het maakt niet uit, mensen mogen mij alles vertellen. Binnen twintig minuten schrijf ik er een gedicht over. Met de hand, op heel mooi papier. Als het klaar is, lees ik het voor en kan het mee naar huis worden genomen. U bent van harte welkom in onze Huiskamer van Springer op alle dagen van de week, van 10.00 tot 16.00 uur.

8 december om 18 uur: Jongeren Rouwcafé
Jongeren krijgen ook te maken met verlies en rouw. Wij vinden het belangrijk dat zij dit met elkaar bespreekbaar te maken.
Dit rouwcafé is een plek om samen te komen, eventueel een verhaal te delen, er is ruimte voor verdriet, maar ook voor gezelligheid. Een keer in de zes weken is op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur speciaal voor hen een avond. Neem gerust ook iemand mee. Locatie: Bosdrift

op 10 december om 15:00 uur:
Op Rouwtour Ameline & Wendy
De een maakt theater en zingt erover, de ander schreef een boek. Allebei met dezelfde missie: rouw beter bespreekbaar maken. In deze voorstelling neemt het koppel, theatermaker Wendy Hoogendijk en socioloog Ameline Ansu, jullie mee in de rollercoaster rondom rouw. Een programma met muziek, theater en een goed gesprek met de zaal. Ongemak, humor, verdriet en warmte; alles komt voorbij.
Aanvangstijd 15.00 uur en aansluitend gelegenheid om na te praten in de Huiskamer van Springer met Wendy en Ameline.

Er zijn maximaal 60 kaarten. Entree is gratis. Aanmelden via aanmelden@uitvaartstichtinghilversum.nl o.v.v. Ameline & Wendy

Op 1 februari onze jaarlijkse Avond vol Licht in de aula van de Begraafplaats Zuiderhof. Meer informatie volgt z.s.m!

Elke derde dinsdag van de maand zijn er lotgenoten van Stichting OOK (Ouders Overleden Kind) aanwezig in onze Huiskamer van Springer van 16:00 tot 18:00 uur voor een gesprek of een korte wandeling. Ook zonder lidmaatschap ben je van harte welkom. Zie ook https://www.oudersoverledenkind.nl/agenda/rouwcafe-hilversum-maandelijks-okt/

Dagelijks kunt u ook tussen 10 en 16 uur binnenlopen in de Huiskamer van Springer aan de Bosdrift, voor een kopje koffie of thee, een luisterend oor, of juist wat stilte.

Wilt u op de hoogte blijven van onze andere evenementen, volg dan deze website of bekijk social media. Wij zijn actief op Facebook, Instagram en LinkedIn.

 

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen