Renovatie aula Bosdrift

Renovatie aula Bosdrift

Na jarenlang ‘verstild’ te zijn geweest, wordt Begraafplaats Bosdrift sinds 2020 weer stap voor stap in gebruik genomen.

Het door het Hilversumse landschapsarchitectenbureau Karres en Brands ontwikkelde plan om de begraafplaats gefaseerd te restaureren zoals o.a. de groen- en padenstructuur op te knappen is in 2020 van start gegaan. Tezamen met de verbouwing van de aula Bosdrift is dit een passende invulling om dit cultuurhistorisch erfgoed in ere te herstellen.

In het monumentale pand zullen meerdere functies samenkomen. Ten eerste zal het  gaan fungeren als hoofdkantoor van de Uitvaartstichting Hilversum. Met een kantoorruimte voor directie en medewerkers, het archief en een ruimte voor team groenonderhoud.

De wachtkamers eerste- en tweede klasse worden hersteld en zullen plaats bieden aan een ruimte voor afscheidsplechtigheden (of condoleance), een inloop rouwcafé en een 24-uurs opbaarkamer, en meerdere koelingen.

Op de zolderverdieping van het pand zal een prachtige vergaderfaciliteit voor stichtingen, verenigingen, serviceclubs worden gerealiseerd. Ook kunnen hier condoleances gehouden worden.

Architectenburo Stiel heeft de opdracht om dit bijzondere pand duurzaam te restaureren.

Heeft u vragen over de renovatie? Neemt u dan contact met ons op.

Nieuwsberichten m.b.t. de renovatie van Bosdrift:

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen