Natuurbegraven

Natuurbegraafplaats Hilversum

Steeds meer mensen vinden het behoud van de natuur belangrijk en kiezen voor een duurzame manier van begraven op een natuurbegraafplaats. Wie over een natuurbegraafplaats wandelt, ervaart de rust van de natuur. Een graf op een ligt op een zelf gekozen plek in een natuurlijke omgeving. Omdat er geen grafstenen liggen, is vaak niet te zien dat het een begraafplaats is. De graven gaan met het verstrekken van de tijd steeds meer op in de natuur.

Op de algemene Begraafplaats Bosdrift bestaat vanaf april 2020 de mogelijkheid tot natuurbegraven, een primeur voor Hilversum.  Een natuurbegraafplek is eeuwigdurend en hiermee wordt een voor Hilversum en omgeving totaal nieuwe dienstverlening aangeboden.

De bomen op de natuurbegraafplaats markeren de graven en staan aan de hoofdzijde van het graf. Alle bomen zijn voorzien van een chip. De chip bevat een unieke code. De chips kunnen uitgelezen worden en door middel van een unieke code van de chip met de GPS-coördinaten van de boom kunnen nabestaanden van overledenen via hun telefoon of tablet altijd de boom van hun overleden dierbare terugvinden. De code en de windrichting waarin de overledene ligt worden versleuteld weggeschreven op blockchain, een  een systeem dat gebruikt kan worden om gegevens vast te leggen, als back-up. Dit zijn de eerste graven ter wereld die op blockchain geregistreerd worden.

Natuurbegraafplaats Bosdrift is dagelijks openbaar toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Heeft u interesse in een natuurgraf op Natuurbegraafplaats Hilversum? Voor nu of alvast voor later? We leiden u graag rond. Ook zijn er regelmatig algemene rondleidingen, houdt u daarvoor onze evenementenpagina & nieuwspagina in de gaten.

Huisregels Natuurbegraven Bosdrift USH

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen