Welkom in de Huiskamer van Springer! 

Een nieuwe naam voor het ontmoetingscafé aan Begraafplaats Bosdrift

Voortaan heet ons inloopcafé aan de Bosdrift de ‘Huiskamer van Springer’.

Leonard A. Springer ontwierp in 1890 de Algemene Begraafplaats Bosdrift in Hilversum. In zijn ‘huiskamer’ bent u dagelijks welkom voor een kopje koffie of thee. Huiskamer van Springer wordt gerund door een groep vaste vrijwilligers. Voor mensen die gezelschap zoeken, een luisterend oor of juist een rustmomentje. Geniet van de bijzondere ambiance van deze unieke plek!

Met de nieuwe naam ‘Huiskamer van Springer’ wordt benadrukt dat het inloopcafé een plek is voor iedereen in Hilversum. Mensen in rouw, mensen die gezelschap of een luisterend oor zoeken, of die even tot rust willen komen in stilte, uitkijkend over de prachtige tuin van Springer, vanuit zijn ‘huiskamer’. Kunstenaar Monique van Wijk heeft een groot en groots portret van Springer gemaakt, deze is te bewonderen in onze huiskamer.

We vinden het belangrijk dat er voor u een plek is voor een praatje, uw hart kunt luchten of juist even niks te zeggen. Een plek waar als het koud is, de kachel brandt en als het warm is, de stoelen buiten staan. En plek waar talloze boeken liggen over Hilversum, kunst en over rouw om rustig door te bladeren aan de leestafel. We hopen u te mogen verwelkomen in onze huiskamer.

Inloopcafé ‘Huiskamer van Springer’
Dagelijks geopend van 10 uur – 16 uur
Bosdrift 12, Hilversum

Met regelmaat zullen zullen wij op onze sfeervolle zolder activiteiten organiseren die (zijdelings) te maken hebben met rouw en verlies. Denk aan lezingen, workshops of cursussen.
Nieuws daarover is te vinden op onze nieuws en evenementenpagina en op onze Facebookpagina.