Urnen en andere as bestemmingen

De laatste jaren zien we dat de wens om na het overlijden gecremeerd te worden steeds groter wordt. Hiermee is ook de vraag naar asbestemmingen toegenomen. Zo kunt u op Zuiderhof kiezen voor een urnengraf in het Berkenbos of in de Urnentuin met moerbeibomen, een nis in de urnenheuvels of in de columbaria. Er zijn open en dichte urnennissen in de columbaria (urnenmuren). Op de Noorderbegraafplaats kunt u terecht voor het verstrooien van de as op het strooiveld, urnbijzettingen in de columbaria (urnenmuren) of kiezen voor een urnengraf. U kunt bij ons een urn kopen.

Columbarium

Asverstrooiing en bijzetting

Asverstrooiingen op graven kan ook als de graven niet alleen uit steen bestaan.  De as kan in overleg met u ook ingraven worden aan het voeteneind van het graf. Dat kan zowel hier op Zuiderhof, de Noorderbegraafplaats en op de Bosdrift. Bijzettingen van de urn in een bestaand graf kan op ook alle drie de begraafplaatsen. De cinisafe of de biologisch afbreekbare urnen zijn daarvoor geschikt. Deze worden ingegraven. Mocht u kiezen voor een sierurn, dan kan deze ook worden ingegraven of op het graf worden bijgezet. Deze urnen zijn bij ons te koop.

Sierurn

Strooiveld, Berkenbos en Eikenbos

Verstrooiing van as op de Zuiderhof vindt onder begeleiding van een van onze medewerkers plaats op het Strooiveld in het Berkenbos of in het Eikenbos. Bij het Berkenbos staat het gedenkmonument met gedenkplaatjes. Naast het Eikenbos staat de Gedenkboom. Daarin kunt u zelf een gegraveerd boomblaadje ophangen met bijvoorbeeld de naam van de overledene.

Gedenkboom

Bomenweide

Daarnaast heeft u de keuze voor een eeuwigdurend graf op de Bomenweide. De as wordt in een speciale, biologisch afbreekbare urn in het plantgat begraven met daar bovenop een boom naar keuze. De wortels van de boom nemen de mineralen op en zo groeit een nieuw leven na het leven. U heeft de keuze uit een vijftal bomen, te weten: een grove den, kastanje, accacia, iep of een lindeboom.

Een jonge boom op de Bomenweide