Corona update

Corona update

Hier leest u de nieuwe maatregelen, geldig vanaf 19 november 2020. Op voorhand zal het Rouwcafé niet doorgaan en de komende data ook niet, tot nader order.

In verband met de Corona kunnen de geplande evenementen helaas niet doorgaan.  Lees hier de toelichting van directeur Anita van Loon m.b.t. Lichtjesavond en Wereld Lichtjes Dag 2020 Voor vragen kunt u ons bellen via 035-6210960.

Drive-thru mogelijk 

Vanaf heden is een drive-thru afscheid mogelijk. U kunt met de auto langs de overledene  rijden of te voet langs de overledene lopen die buiten bij onze aula is geplaatst. Het maximum van 30 aanwezigen bij een uitvaart moeten wij nog steeds hanteren, maar op deze manier kunnen meer mensen -al is het vanuit de auto- hun laatste eer brengen aan de overledene. Meer informatie vindt u hier: Drive-thru uitvaart

Interview met directeur Anita van Loon over de coronacrisis

Rosanne, student op de school voor Journalistiek 3e jaars heeft een telefonisch interview met onze directeur over de invloed en consequenties van het corona virus op de uitvaartbranche. Geluidsopname:

Montessori-scholieren zingen over deze nare periode in hun leven

De coronacrisis heeft natuurlijk impact op kinderen. De kinderen van de Montessorischool in Hilversum hebben hun gevoel, zorgen, de gevolgen voor hen wat betreft het coronavirus vertaald naar een prachtig lied. Onze locatie aan de Zuiderhof en de mooie Hoorneboegse heide waren onderdeel van hun decor. Dit willen we u graag laten zien: https://youtu.be/SqVMMJCNvxM

Wandelen en toch genieten ondanks Covid19

Wij begrijpen heel goed dat het ontzettend moeilijk is om geïsoleerd te zijn, of eenzaam. Wij bieden u aan om met een van onze medewerkers een wandeling te maken over onze prachtige begraafplaatsen (max. 2 personen op gepaste afstand). De bomen en planten staan in bloei en de lente is begonnen. Wandeling over de begraafplaatsen

Een Avond vol Licht

De onthulling van de bank rondom de levensboom op de Bomenweide van Zuiderhof

8 oktober stond in het teken van een Avond vol Licht.  is er op de bomenweide van Zuiderhof een herdenkingsboom omringd door een speciaal door Atelier Miek ontworpen bank met passende tekst in het bijzonder ter nagedachtenis aan hen die tijdens deze Corona crisis zijn overleden waardoor het afscheid door de omstandigheden anders is verlopen dan zij hadden gewild. Deze boom is een Acacia, ook wel de levensboom genoemd. Wij hopen hiermee alle nabestaanden een blijvende plek te bieden waar u kunt herinneren, herdenken of gewoonweg mijmeren.

Directeur Anita van Loon leidde de avond in met een toespraak, geschreven door Kimm Giebels-Westhuis, deze is hier te lezen.

De onthulling werd begeleid door Burgemeester Broertjes die een mooi gedicht voordroeg. Deze tekst is hier te lezen.
Bekijk hier het filmpje

de ontwerpster Miek aan het werk bij de opbouw van de bank


de bank staat, in de Bomenweide op de Zuiderhof

Wij bieden u een plek om troost te zoeken en in uw eigen tempo te kunnen rouwen.

Uitvaartstichting Hilversum, meer dan afscheid alleen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen