Foto’s – Weekend van de Begraafplaats 2021

We hebben lang moeten wachten op de zon in 2021, maar precies op tijd voor het Weekend van de Begraafplaats (28-30 mei) liet ze zich toch eindelijk echt zien! Onze begraafplaatsen: de Noorderbegraafplaats, de Zuiderhof en de Bosdrift, lieten zich in het zonnetje van hun beste kant zien.

Veel mensen wisten hun weg te vinden naar onze begraafplaatsen en namen deel aan een van de rondleidingen. Het toont maar weer dat mensen het fijn vinden om over begraafplaatsen te lopen en meer over de historie en natuur te ontdekken. Door het thema van het weekend “Vol liefde” werd er ook verbinding gemaakt met de monumenten op de begraafplaatsen: een woord, een zin of symbolen. Onze medewerkers hebben routes uitgezet langs vele liefdevolle grafmonumenten.

Na de rondleidingen werd er koffie/thee geschonken in de zon en zong Marcel Luntungan prachtige ingetogen liedjes. Dit gaf ruimte voor mooie gesprekken tussen de deelnemers onderling, over onder andere rouw en verlies, . Het thema “Vol liefde” werd ook hierin gevoeld. En daarmee was de cirkel rond…

Dank aan allen die van dit weekend een succes hebben gemaakt!

Zie hieronder een impressie van het weekend: