Lezing: Geerteke van Lierop

‘Hoe de tijd in tweeën breekt’ door Geerteke van Lierop , een lezing over verlies dat de tijd in tweeën breekt en over kunst, verhalen en rituelen die een nieuwe brug slaan naar verbinding, troost en hoop. Op de zolder van de aula op de Bosdrift, zondag 27 maart 2022 van 14.00 tot 16.30 uur

In de zomer van 2016 komt de liefde van actrice, schrijver en coach Geerteke van Lierop door verdrinking om het leven. In haar veel besproken debuut Een zee van glas beschrijft ze hoe de tijd stil kwam te staan na dit verlies en de grote levenskracht die erop volgt.

Geerteke zal spreken over hoe de dood overgaat in een nieuw leven en in een andere omgang met de tijd. De dood heeft zich in het leven genesteld, van daaruit zal niks meer hetzelfde zijn. Ze laat zien dat er in verlies onverwachte schoonheid zit. Toevallige ontmoetingen met vreemden en kunst bieden kans op een nieuw perspectief. Ook staat ze stil bij wat we kunnen leren van andere culturen in de omgang met verlies en het belang van rituelen die ze in India en Mexico bijwoonde.

Kosten entree € 6,00 te voldoen bij de ingang. Prijs is inclusief een consumptie na afloop en een exemplaar van het boek. Wees er snel bij want er zijn slechts 65 plaatsen te reserveren!

Dus graag aanmelden via aanmelden@uitvaartstichtinghilversum.nl

Over Geerteke
Geerteke van Lierop (1980) studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU in Amsterdam en volgde theateropleidingen in Amsterdam en Londen. Ze is naast actrice in diverse films en tv-series een veelgevraagd spreker en sprekerscoach. Haar debuut Een zee van glas (2018) heeft inmiddels een vierde druk.

www.geerteke.com

Reacties op dit programma : 

‘Geerteke opent met Een zee van glas je blik naar mensen in verdriet. Het is een uitnodiging om stil te staan bij hoe je een mens voor mensen kunt zijn in de donkere uren van het leven.’ – Manu Keirse – Emeritus hoogleraar verlies KU Leuven

‘Een aangrijpend en tegelijk hoopgevend verhaal over de dood. Het grijpt je naar de keel om je te zeggen: leef voluit!’ – Wouter de Jong – Auteur van Mindgym|
‘Voor ons geestesoog schetst Geerteke in treffende bewoordingen de zo aangrijpende gebeurtenis. Zo helder is haar taal, zo hart-grondig zijn haar emoties. Zo inzichtelijk en waar maakt zij de complexe zoektocht naar een toekomst.

‘Welke wegen reik je aan zodat je het verlies kunt verweven met verder leven? Wie laat je dit allemaal vertellen, dusdanig dat het binnen komt en houvast geeft?: Geerteke.’ – Roel Stapper. Directeur Zuylen Uitvaartverzorging